Geldmaat | De make-over van een geldautomaat

Geldmaat

Geldautomaten van de ABN-AMRO bank, de ING en de Rabobank zullen de komende periode een rebranding ondergaan en hiermee qua naam en uiterlijk worden aangepast. Vanaf 2019 zal de nieuwe geldautomaat gefaseerd worden uitgerold onder de naam Geldmaat.

Onderzoek wijst uit dat Nederlanders steeds minder betalen met contant geld en vaker gebruik maken van de Pinpas. Meer dan 60% van de consumenten betaalt liever per PIN en hiernaast ook steeds vaker contactloos.

Om ervoor te zorgen dat contant geld voor iedereen beschikbaar blijft gaan de banken samenwerken aan een efficiënter betaalnetwerk. Deze samenwerking zal bestaan uit diverse partijen waaronder de ING, Rabobank, Abn Amro en Geldservice Nederland. (GSN)

Wat er veranderd voor consumenten

Het pinnen bij geldautomaten zal hetzelfde gaan als voorheen. De huidige pinpas kan behouden worden en alle functionaliteiten die gekoppeld zijn aan de kaarthouder blijven onveranderd.

Een groot voordeel t.o.v de vorige generatie geldautomaten is de mogelijkheid zoveel en zovaak als wenselijk geld op te nemen ongeacht uw huisbank. Tegenwoordig geldt er vaak nog een limiet van €250 per opname. Dit is echter alleen van toepassing als er geld word opgenomen bij een bank waar u geen klant bent.

Dit zal met de invoering van Geldmaat dus verleden tijd worden.

Een nieuwe naam

De nieuwe pinautomaat zal voortaan bekend staan als de Geldmaat. Waar voorheen elke bank zijn eigen logo gebruikte zal er nu slechts één huisstijl zichtbaar zijn. 1 uniform uiterlijk voor zowel Rabobank, Abn Amro als ING.

Oplevering

Tijdens het ombouwproces zullen alle locaties per stuk worden aangepast en niet langer dan 1 dag buiten werking blijven. Voor een compleet overzicht van alle geldautomaten kunt u gebruik maken van de geldmaat locatiewijzer.

Geldautomaten die binnen 4 weken worden aangepast zullen voorzien worden van stickers. Op deze manier weten klanten dat de ombouw eraan zit te komen en kunnen ze hier enigszins rekening mee houden.

Ondernemers

Zakelijke klanten die geldautomaten gebruiken voor bijvoorbeeld het afstorten van Sealbags zullen na de overstap niet langer afhankelijk zijn van 1 bank. Het storten van contact geld en sealbags is mogelijk bij elke Geldmaat locatie evenals het aankopen van muntrollen.

Kritiek

De Geldmaat is nog maar net geïntroduceerd of er word al van alle kanten kritiek geuit. Zo zou het geldmaat logo voorzien van een smiley als kinderachtig en niet internationaal bestempeld worden. Uiteraard konden diverse mensen het niet laten en hebben hier een eigen draai aan gegeven. Zie de hashtag #Geldmaat

De opleverdatum van de eerste Geldmaat is gepland voor begin 2019. Hierna zal geleidelijk gewerkt worden aan de verdere uitrol van dit project.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    error: